Kamis, 24 Jun 2021
radarkediri

Tag Berita : "#basa jawa"

Suluh Kadhiri

Amarga Korona, Iki Regane Iwak Segara

Tanto genahne, sadurunge udang regane Rp 80 ewu sak kilogram, udang saiki didol kanthi rega regane Rp 100 ewu ben kilogram. Wong sing adol wiwit esuk kasebut...

11 months ago | Ekonomi

Butuh Perawat, Pemkot Kediri Bukak Lowongan Gawe Relawan Korona

Lowongan relawan iku wis diwiwiti Kamis wingi kae (7/5). Totale ana 79 lowongan sing iso diisi karo tenaga relawan. Amarga kebutuhane iki digawe......

1 year ago | Politik

Pasangan Kumpul Kebo ing Bangsal Kena Gerebek

"Laporan awale saka warga. Ana sing nggerebek pasangan dudu bojo," jarene Kabid Ketenteraman dan Ketertiban Umum (Trantibum) Satpol PP Kota Kediri Nur Kha..

1 year ago | Hukum & Kriminal

Mendem, Wong Semen Keciduk Satpol PP Kota Kediri

Nom-noman sing keciduk iku inisial jenenge, MA karo S. Ngaku umure wis 20 tahun. “Nanging lorone ora isa nduduhke KTP, makane diproses dhisik ning....

1 year ago | Hukum & Kriminal

Kena Pengaruh PSBB Saka Jakarta, Akeh Sepur Dibatalne Budhal

Warga wis mulai paham anjuran pemerintah sing nerapke peraturan ben ora dolan nang endi-endi. Karo ben gak mudik disikan ning musim pageblug Covid....

1 year ago | Politik

Suluh Kadhiri

Makani Wedus Ben Ora Waleh

Ora mung Amar tok sing rumangso waleh. Bab sing podo uga dirasakne karo Violita. Ben mung ora sinau tok pengaweane, bocahe ngewangi mbakyune masak. “Wingi aku..

1 year ago | Politik

Ana Pageblug Korona, Murid Sinau Neng Omah

Sidik nuturake, sinau dewe nang omah kabeh bocah sekolah. Saka SD nganti SMA lan sederajat. Ora mung kegiatan belajar mengajar (KBM) sing diliburke...

1 year ago | Politik

Suluh Kadhiri

Pagebluk Korona: Sinau Neng Omah, Tugas Tetap Akeh

Ben ora nambah akeh korbane, saiki kabeh kudu dikerjakne neng omah. Istilahe iku social distancing. Ora mung wong sing nyambut gawe golek duwit wae, sekolah....

1 year ago | Politik

Ujian Sekolah Gawe Komputer lan HP, SMAN 1 Nyiapke Lima Ruangan

Kepala Seksi (Kasi) Pendidikan SMK Cabang Dinas Pendidikan (Cabdispendik) Kediri Sidik Purnomo ngejelasake, pihake wis ngelakoni pemeriksaan ning sekolah.......

1 year ago | Politik

Basa Jawa

Sinau Aksara Jawa Kudu Diulang-ulang

Jarena bocah wadon kelas 11 iki, sinau basa Jawa kuwi ora angel. Nanging akeh komponen aksara Jowo sing kudu disinauni. Contohe kayak nulis "becak" sing.......

1 year ago | Politik

 
 
 
Follow us and never miss the news