29.8 C
Kediri
Thursday, June 30, 2022

Ewonan Persikmania Melu Konvoi

KOTA, JP Radar Kediri – Ewonan uwong tumplek-blek neng dalanan Kota Kediri, Sabtu wingi (7/12). Mergane, Persikmania nganaake konvoi ngerayakne juarane Persik Kediri neng Liga 2 Indonesia. Kajawine bapak-bapak lan bocah enom, uga ana suporter wedok lan bocak cilik sing melu mubeng-mubeng kutha.

          Konvoi diwiwiti jam 09.00. Arak-arakan pemain Persik iku dibudalne saka Stadion Brawijaya, Jalan Ahmad Yani. Saka kono, rombongan nglewati Jalan PK Bangsa, Jalan Erlangga, Jalan Hayam Wuruk lan Jalan Brawijaya. Banjur iku menggok nengen lewat Jalan Mayor Bismo lan Jembatan Semampir.

          Rombongan mari ngono nglewati Mojoroto sampai Tamanan lan Jalan Semeru sing tembus neng Alun-Alun Kota Kediri. Ben ora macet, arak-arakan dilewatne nengen neng Kelurahan Ngronggo banjur Tinalan lan Rumah Sakit Baptis.

Baca Juga :  Empat Kali Terlibat Aksi Pencurian Motor

          Sakdurenge tekan Simpang Lima Gumul (SLG), konvoi Persikmania nglewati PG Pesantren lan Desa Tugurejo, Kecamatan Ngasem, Kabupaten Kediri. Terus rombongan mbalek maneh neng stadion lewat Jalan Airlangga, Katang sekirane jam 11.00.

Neng dalan, Persikmania numpak sepeda motor. Ana sing dewean. Ning, luweh akeh sing boncengan karo kancane utawa bojo lan anake. Nalika pemain lan manajemen Persik numpak truk sing wis dibodi. Dadine, senadyan numpak mburi, pancet aman gawe pemain. Apa maneh, ana pemain sing munggah neng endase truk karo nyekel piala.

          Neng turute dalan, akeh warga sing ngenteni kovoi ngarep omahe. Dheweke kabeh melu bungah amarga Persik dadi juara Liga 2 Indonesia. Malah, bocah cilik ya melu sorak-sorak karo ngrekam konvoi gawe hapene dewe-dewe.

Baca Juga :  Piala Menpora 2021: Persik Kediri Baru Bergerak Jika Ada Surat Resmi

          Ning sing disayangke, ana rombongan sing ora matuhi lalu-lintas. Dheweke kabeh ora gawe helm. Makane, polisi sing nyegat neng dalan kepeksa nilang sing nglanggar. Soale, sadkurunge konvoi, Kasatlantas Polresta Kediri AKP Indra Wibowo uwis menehi imbauan. Kudu tertib lalu-lalu lintas lan kelengkapane kendaraan kudu dirampungke.

          Manajer Persik Kediri Benny Kurniawan nuturake, kira-kira ana 5.000 uwong sing melu konvoi. Soale, Persikmania akeh sing nyegat neng dalan terus melu mlaku gawe sepeda motor. “Alhamdulillah kabeh lancar,” jarene Benny.

          Marine konvoi, pemain langsung mlebu mes maneh. Nalika Persikmania melu rewang ngresiki Stadion Brawijaya.   

- Advertisement -

KOTA, JP Radar Kediri – Ewonan uwong tumplek-blek neng dalanan Kota Kediri, Sabtu wingi (7/12). Mergane, Persikmania nganaake konvoi ngerayakne juarane Persik Kediri neng Liga 2 Indonesia. Kajawine bapak-bapak lan bocah enom, uga ana suporter wedok lan bocak cilik sing melu mubeng-mubeng kutha.

          Konvoi diwiwiti jam 09.00. Arak-arakan pemain Persik iku dibudalne saka Stadion Brawijaya, Jalan Ahmad Yani. Saka kono, rombongan nglewati Jalan PK Bangsa, Jalan Erlangga, Jalan Hayam Wuruk lan Jalan Brawijaya. Banjur iku menggok nengen lewat Jalan Mayor Bismo lan Jembatan Semampir.

          Rombongan mari ngono nglewati Mojoroto sampai Tamanan lan Jalan Semeru sing tembus neng Alun-Alun Kota Kediri. Ben ora macet, arak-arakan dilewatne nengen neng Kelurahan Ngronggo banjur Tinalan lan Rumah Sakit Baptis.

Baca Juga :  Piala Menpora 2021: Joko Susilo Kembali Latih Persik Kediri

          Sakdurenge tekan Simpang Lima Gumul (SLG), konvoi Persikmania nglewati PG Pesantren lan Desa Tugurejo, Kecamatan Ngasem, Kabupaten Kediri. Terus rombongan mbalek maneh neng stadion lewat Jalan Airlangga, Katang sekirane jam 11.00.

Neng dalan, Persikmania numpak sepeda motor. Ana sing dewean. Ning, luweh akeh sing boncengan karo kancane utawa bojo lan anake. Nalika pemain lan manajemen Persik numpak truk sing wis dibodi. Dadine, senadyan numpak mburi, pancet aman gawe pemain. Apa maneh, ana pemain sing munggah neng endase truk karo nyekel piala.

          Neng turute dalan, akeh warga sing ngenteni kovoi ngarep omahe. Dheweke kabeh melu bungah amarga Persik dadi juara Liga 2 Indonesia. Malah, bocah cilik ya melu sorak-sorak karo ngrekam konvoi gawe hapene dewe-dewe.

Baca Juga :  Pelatih Persik Kediri Javier Roca Siapkan Rotasi Pemain

          Ning sing disayangke, ana rombongan sing ora matuhi lalu-lintas. Dheweke kabeh ora gawe helm. Makane, polisi sing nyegat neng dalan kepeksa nilang sing nglanggar. Soale, sadkurunge konvoi, Kasatlantas Polresta Kediri AKP Indra Wibowo uwis menehi imbauan. Kudu tertib lalu-lalu lintas lan kelengkapane kendaraan kudu dirampungke.

          Manajer Persik Kediri Benny Kurniawan nuturake, kira-kira ana 5.000 uwong sing melu konvoi. Soale, Persikmania akeh sing nyegat neng dalan terus melu mlaku gawe sepeda motor. “Alhamdulillah kabeh lancar,” jarene Benny.

          Marine konvoi, pemain langsung mlebu mes maneh. Nalika Persikmania melu rewang ngresiki Stadion Brawijaya.   

Artikel Terkait

Most Read


Artikel Terbaru

/