Kamis, 09 Jul 2020
radarkediri
Home > Ekonomi
icon featured
Ekonomi
Suluh Kadhiri

Amarga Korona, Iki Regane Iwak Segara

29 Juni 2020, 16: 10: 44 WIB | editor : Adi Nugroho

basa jawa kediri

SEPI: Bakulan iwak segara neng Pasar Setonobetek ngladeni wong tuku. Saiki regane iwak pancet tapi sing tuku ora akeh. (Habibah Anisa - radarkediri)

Share this          

KOTA, JP Radar Kediri - Ing akhir wulan Juni 2020, rega iwak segara ora berubah. Nganti kondisi rega saiki, pedagang ngramal manawa ora ana paningkatan penjualan. Iki kedadeyan ing Pasar Setonobetek, Kutha Kediri. "Rega iwak isih padha, durung ana owah-owahan," ujare Tanto, bakul iwak segara nang Pasar Setonobetek.

Wong 34 taun iki ujar manawa sotong wis didol kanthi rega Rp 85 ewu sak kilogram. Dene rega tuna sing adol regane udakara Rp 40 ewu sak kilogram, dene iwak dorang didol kanthi rega Rp 70 ewu sak kilogram. "Udang regane mundak," tambahe.

Tanto genahne, sadurunge udang regane Rp 80 ewu sak kilogram, udang saiki didol kanthi rega regane Rp 100 ewu ben kilogram. Wong sing adol wiwit esuk kasebut nerangake yen nganti saiki, jumlah sing tuku gak pati akeh. Sanajan biasane sawise Idul Fitri kaya iki, sing tuku mundhak. "Mesthine sing tuku isih wedi menyang pasar, amarga korona iki isih enek," ujare.

Ditakokne jumlah pembeli, Tanto ora nolak manawa isih ana penurunan jumlah pembeli. Biasane deweke iso dodol 2 kuintal nanging saiki wis mudun nganti 25 persen dibanding sadurunge korona.

Saiki nang bakulane, Tanto uga adol macem-macem iwak liyane. Regane Rp 40 ewu per kilogram, iwak kembung Rp 20 ewu per kilogram, lan lobster Rp 108 ewu sak kilogram. "Ana uga iwak Gurame saka Rp 35 ewu kilogram dadi Rp 30 ewu sak," ujare.

Ora beda banget karo Tanto, Qomariyah setuju karo kandhane Tanto. Miturut dheweke, jumlah sing tuku iwak ora kaya jaman biyen. "Yen biasane antara 40 nganti 60 kilogram, saiki mung setengahe," ujare.

Ing kios, Pak Kom ngaku yen iwak sing paling akeh digoleki yaiku tuna kanthi rega Rp 35 ewu kilogram, iwak bandeng sing regane Rp 30 ewu kilogram lan udang Rp 75 ewu kilogram. "Ya, pengene pasar iso rame, korona yo cepet ilang,”pungkase.

(rk/baz/die/JPR)

 TOP
 
 
 
Follow us and never miss the news
©2020 PT Jawa Pos Group Multimedia