Jumat, 03 Apr 2020
radarkediri
Home > Politik
icon featured
Politik
Suluh Kadhiri

Pagebluk Korona: Sinau Neng Omah, Tugas Tetap Akeh

23 Maret 2020, 19: 47: 08 WIB | editor : Adi Nugroho

Sinau Neng Omah

Sinau Neng Omah (Ilustrasi: Afrizal - radarkediri)

Share this          

KEDIRI - Mestine kabeh wong podo ngerti opo kuwi penyakit korona. Penyakit iku, disebabke saka virus. Mulane, penyakit iki awale muncul nen Wuhan, Tiongkok. Amergo penyakit iku, akeh uwong sing kilangan nyawa. Nyebare penyakit iku gesit, sakiki penyakit korona wes saka endi-endi. Akeh negara ing penduduke kenek korona. salah sijine Indonesia.

Ben ora nambah akeh korbane, saiki kabeh kudu dikerjakne neng omah. Istilahe iku social distancing. Ora mung wong sing nyambut gawe golek duwit wae, sekolah kudu saka omah. Wes ana seminggu iki, bocah-bocah ora usah budal sekolah. Amergo, sak iki sekolah online.

“Kegiatanku  sinau neng omah mulane seneng. Suwi-suwi bosen,” jarene Pradina Aisya Mukhtar, 16.

          Bocah sing sekolah neng MAN 1 Kota Kediri, wes seminggu sinau gawe sistem online. Jarene Pradina, sinau sistem online malah akeh tugase.

Akeh tugas seng diparingi guru. Saka isuk jam 9 iku, bocah iki mentelengi buku nganti jam 12. “ Mengko lanjut maneh jam teluan. Mari magrib lanjut maleh kayak ngono kuwi kegiatan bendino iku,” imbuhe.

          Saka kuwi, garai muncul rasa bosen. “Aku nyelipne wektu ambek dodolan masker kain iku. Wektu enek sing ngechat pesen neng ati seneng. Akhire bosenku ilang,” jarene Pradina.

          Rumaos iki uga dirasakne karo Putri Damalia. Bocah ing sekolah dateng SMAN 8 Kota Kediri iki ngandani mending mlebu sekolah tinimbang sekolah online. “Kula kraos kesel wektu sinau neng sekolah,” jarene Putri.

Nalika sinau online, akeh guru neng ngewehi gawean. Saking akehe gawean, garai bocah iku krasa mumet. Ben ora sepaneng, bocah iki ngrukake lagu senengane. Putri dongo, ampreh korona iki ben ndang ilang. Supaya bocahe iso mlebu sekolah lan ketemu konco-konco.  

(rk/baz/die/JPR)

 TOP
Artikel Lainya
 
 
 
Follow us and never miss the news
©2020 PT Jawa Pos Group Multimedia