Kamis, 12 Dec 2019
radarkediri
icon featured
Features
SULUH KADHIRI

Isa Ngedum Bareng Kain Seragam SD lan SMP

PENDIDIKAN

25 November 2019, 19: 12: 53 WIB | editor : Adi Nugroho

SABAR: Siswa mulih sekolah. Saiki siswa sik ngeteni seragam anyar.

SABAR: Siswa mulih sekolah. Saiki siswa sik ngeteni seragam anyar. (Anwar Bahar Basalamah - JP Radar Kediri)

Share this          

KOTA, JP Radar Kediri – Dinas Pendidikan (Disdik) Kota Kediri, pungkasane, bisa ngedum kain seragam gratis gawe siswa SD lan SMP kanti bebarengan. Amarga rampunge meriksa ana laboratorium neng Jogjakarta bisa bebarengan.

Ananging, sesuk kapan wancine seragam kuwi didumke durung bisa ketenger. Saka dinas pendidikan (disdik) mung omong yen pembagiane seragam kuwi neng wektu cedhak saka saiki.

abid Pendidikan Dasar (Dikdas) Disdik Kota Kediri Ibnu Khoyum nuturake, rampunge kain seragam SD lan SMP rupane bisa bebarengan. Sakdurunge, awale disdik duwe karep ngedum kain seragam ora bebarengan. Sing awal ngedum gawe siswa SDk. Bar iku, banjur diterusake ngedum seragam sing kanggo SMP. “Saiki kaine (SD lan SMP) uwis disimpen neng kantor,” pituture Ibnu.

Karepe disdik ngedum seragam SD kang kapisanan ana dedasare. Amarga marine proses lelang kuwi luwih disik kanggo SD. Apa maneh pengadaane kain seragam kanggo sing SMP kudu ngelakoni lelang ulang. Amarga pas lelang kapisanan kepungkur ora ana perusahaan kang melu lelang dianggep pantes menangake tender. Akeh persyaratan kang ora dilakoni. Kerana kuwi, disdik uga ngirimake kain menyang laboratorium ora bebarengan. Kanggo neliti kualitas. Sing kanggo siswa SD kang dikirimake luwih disik.

Saka kedadean iku, pangucape Ibnu, kain seragam bisa didum bareng. Ananging, kain ora langsung didumke saiki. Mergane disdik kudu gawe laporan dokumen neng Kejaksaan Negeri (Kejari) Kota Kediri. “Engko rencanane ngedume bareng karo kejari pisan,” tuture.

Terus kapan isa didumke? Soal wektu, Ibnu netepake sakdurunge akhir taun. Sing penting saka laporan neng kejaksaan mari, dheweke isa ngedum neng bocah-bocah. Iku termasuk perlengkapane seragam kaya sabuk, dasi, lan topi.

(rk/baz/die/JPR)

 TOP
 
 
 
Follow us and never miss the news
©2019 PT Jawa Pos Group Multimedia