29.8 C
Kediri
Thursday, June 30, 2022

Sinau Mbatik ing Kediri, Angel Ning Nyenengne

KOTA, JP Radar Kediri – Batik iku salah siji pusaka budaya asli indonesia. Batik mung ora misuwur ing negorone dhewe. Duwe akeh corak lan motif, sing ndadekake bathik kondhang. Batik ora mung diproduksi ing sawijining papan, saben wilayah ing Indonesia duwe ciri khas kanggo nggawe batik.

Supaya batik isih ana ing pasar, akeh perancang gawe kain batik minangka bahan utama kanggo nggawe sandhangan. Ing Kediri dhewe, uga akeh perajin batik sing nggawe budaya Kediri dadi inspirasi kanggo nggawe batik.

Banjur, nalika bocah cilik, apa sing kudu ditindakake supaya batik ora bakal punah. Kajaba nganggo bathik, sinau supaya batik minangka salah sawijining perkara sing bisa ditindakake dening wong enom.

Baca Juga :  Juri Terpukau, Presentasi Makalah Dapat Tambahan 12 Menit

“Sinau nggawe batik iku penting saestu kanggo bocah enom, amarga bisa luwih seneng marang batik,” jarene Mahesa Dwi.

Siswa MAN 1 ing Kota Kediri iki nuturake batik minangka budaya Indonesia asli sing kudu dicekel dening masyarakat Indonesia. Utamane turunan enom. Yen ora, mula Indonesia asli bakal ilang saka budaya asing sing anyar. “Pancen sinau supaya batik mbutuhake sabar, amarga pirang-pirang tahapan ditindakake,” jarene.

Mahesa nuturake, saka kabeh proses batik sing wis ditindakake. Proses pamongkolan mbutuhake konsentrasi lengkap, amarga wengi iki digunakake ing kahanan panas. Nalika sepisanan sinau slamet, pirang-pirang wengi ora cocok karo pola kasebut.

Ora mung Mahesa, miturut Dhea Ayu, siswa SMKN 2 Kota Kediri, sing sinau cara sting batik dibutuhake kanggo bocah enom. “Miturut kula, sinau gawe batik iku penting banget, amarga minangka turunan enom, kita ora mung ngerti apa sing kedadeyan, nanging uga ngerti carane proses nggawe batik,” jarene Dhea.

Baca Juga :  Kampung Kauman  di Kediri, Masih Tersisa Rambu dan Rel Kereta Api (32)

Jarene Dhea, nalika sinau sepisanan bisa nyekel tangane sing ora bisa kasebut. Amarga tangane soyo gemeter. Saliyane iku, dheweke pancen seneng sajrone proses sinau batik.

- Advertisement -

KOTA, JP Radar Kediri – Batik iku salah siji pusaka budaya asli indonesia. Batik mung ora misuwur ing negorone dhewe. Duwe akeh corak lan motif, sing ndadekake bathik kondhang. Batik ora mung diproduksi ing sawijining papan, saben wilayah ing Indonesia duwe ciri khas kanggo nggawe batik.

Supaya batik isih ana ing pasar, akeh perancang gawe kain batik minangka bahan utama kanggo nggawe sandhangan. Ing Kediri dhewe, uga akeh perajin batik sing nggawe budaya Kediri dadi inspirasi kanggo nggawe batik.

Banjur, nalika bocah cilik, apa sing kudu ditindakake supaya batik ora bakal punah. Kajaba nganggo bathik, sinau supaya batik minangka salah sawijining perkara sing bisa ditindakake dening wong enom.

Baca Juga :  Cerita dan Tradisi yang Bertahan hingga Sekarang (3)

“Sinau nggawe batik iku penting saestu kanggo bocah enom, amarga bisa luwih seneng marang batik,” jarene Mahesa Dwi.

Siswa MAN 1 ing Kota Kediri iki nuturake batik minangka budaya Indonesia asli sing kudu dicekel dening masyarakat Indonesia. Utamane turunan enom. Yen ora, mula Indonesia asli bakal ilang saka budaya asing sing anyar. “Pancen sinau supaya batik mbutuhake sabar, amarga pirang-pirang tahapan ditindakake,” jarene.

Mahesa nuturake, saka kabeh proses batik sing wis ditindakake. Proses pamongkolan mbutuhake konsentrasi lengkap, amarga wengi iki digunakake ing kahanan panas. Nalika sepisanan sinau slamet, pirang-pirang wengi ora cocok karo pola kasebut.

Ora mung Mahesa, miturut Dhea Ayu, siswa SMKN 2 Kota Kediri, sing sinau cara sting batik dibutuhake kanggo bocah enom. “Miturut kula, sinau gawe batik iku penting banget, amarga minangka turunan enom, kita ora mung ngerti apa sing kedadeyan, nanging uga ngerti carane proses nggawe batik,” jarene Dhea.

Baca Juga :  Ketemon Bar Ngombe Omben, Telung Nom-noman Keciduk

Jarene Dhea, nalika sinau sepisanan bisa nyekel tangane sing ora bisa kasebut. Amarga tangane soyo gemeter. Saliyane iku, dheweke pancen seneng sajrone proses sinau batik.

Artikel Terkait

Most Read


Artikel Terbaru

/