22.3 C
Kediri
Tuesday, June 28, 2022

Dolanan Tradisional: Kecekel HP, Saiki Wis Jarang Dimainke

KEDIRI – Kali uwis owah. Bocah zaman biyen seneng dolanan tradisional. Kayata lompat tali, dakon, delikan, nekeran, egrang, bentengan lan gobak sodor. Nanging bocah saiki cekelang dolanan elektronik. Misale HP lan playstation. Makane saiki jarang ditemoni dolanan tradisional.

“Amarga ponsel kasedhiya, dolanan tradisional jarang ditemokake,” jarene Putri Damalia, 17 taun.

Siswa kelas XI SMAN 8 Kediri ujar manawa dolanan sing dimainake yaiku dakon. Pundi pungkasane dheweke main lakon dakon, nalika lungguh ing SMP. Dolanan dakon ing wektu kasebut isih gawe kecik (wijine sawo). Nanging kanthi perkembangan zaman saiki, dakon saiki gawe plastik.

“Sejatine dolanman iki nyenengake, nanging saiki bisa nemokake godhong uga angel,” jarene.

Baca Juga :  Pemkot Kediri Gelontor Belasan Ribu Vaksin

Pamanggih ingkang sami dipunaosaken dening Sasa Agatha Kusuma Ningtias, 17 taun. Miturut siswa kelas XI SMKN 2 Kediri, sejatine dolanan tradisional ngidini dheweke kumpul karo kanca-kanca. Nanging kepiye dolanan kasebut arang dikarepake.

“Supaya ora ilang, bisa uga yen ana kagiyatan sekolah dolanan tradisional bisa digunakake minangka salah sawijining balapan,” ujare Sasa.

Saka pirang-pirang dolanan tradisional sing kasedhiya, ing sekolahe Putri dolanan sing ditandingi mlaku nganggo egrang. Kajaba iku, apa sing ora narik kawigaten yaiku lomba karung.

Sanadyan jarang dimainake, adhedhasar asil saka survei sing ditindakake meh kabeh responden kanthi udakara 17 wong wis dolanan tradisional. Para responden sing umur 17 taun yaiku 41,2 persen, 16 taun udakara 29,5 persen lan 29,4 persen umure 15 taun. Tingkat pawiyatan responden, 76,5 persen lungguh ing sekolah tinggi lan 23,5 persen lungguh ing sekolah kejuruan

Baca Juga :  DD Belum Kunjung Cair Hingga Akhir Maret

Yen asil saka obak delik lan ngupayakake jajak pendapat 35,5 persen, dadi sing paling sering diputer. Kanggo posisi kaping pindho, akehe 29,4 persen milih bekelan. Nalika posisi kaping telu yaiku lompat tali sing entuk 17,6 persen. Kangge, kanggo layangan, nekeran, lan congklak mung 5,9 persen.

- Advertisement -

KEDIRI – Kali uwis owah. Bocah zaman biyen seneng dolanan tradisional. Kayata lompat tali, dakon, delikan, nekeran, egrang, bentengan lan gobak sodor. Nanging bocah saiki cekelang dolanan elektronik. Misale HP lan playstation. Makane saiki jarang ditemoni dolanan tradisional.

“Amarga ponsel kasedhiya, dolanan tradisional jarang ditemokake,” jarene Putri Damalia, 17 taun.

Siswa kelas XI SMAN 8 Kediri ujar manawa dolanan sing dimainake yaiku dakon. Pundi pungkasane dheweke main lakon dakon, nalika lungguh ing SMP. Dolanan dakon ing wektu kasebut isih gawe kecik (wijine sawo). Nanging kanthi perkembangan zaman saiki, dakon saiki gawe plastik.

“Sejatine dolanman iki nyenengake, nanging saiki bisa nemokake godhong uga angel,” jarene.

Baca Juga :  DD Belum Kunjung Cair Hingga Akhir Maret

Pamanggih ingkang sami dipunaosaken dening Sasa Agatha Kusuma Ningtias, 17 taun. Miturut siswa kelas XI SMKN 2 Kediri, sejatine dolanan tradisional ngidini dheweke kumpul karo kanca-kanca. Nanging kepiye dolanan kasebut arang dikarepake.

“Supaya ora ilang, bisa uga yen ana kagiyatan sekolah dolanan tradisional bisa digunakake minangka salah sawijining balapan,” ujare Sasa.

Saka pirang-pirang dolanan tradisional sing kasedhiya, ing sekolahe Putri dolanan sing ditandingi mlaku nganggo egrang. Kajaba iku, apa sing ora narik kawigaten yaiku lomba karung.

Sanadyan jarang dimainake, adhedhasar asil saka survei sing ditindakake meh kabeh responden kanthi udakara 17 wong wis dolanan tradisional. Para responden sing umur 17 taun yaiku 41,2 persen, 16 taun udakara 29,5 persen lan 29,4 persen umure 15 taun. Tingkat pawiyatan responden, 76,5 persen lungguh ing sekolah tinggi lan 23,5 persen lungguh ing sekolah kejuruan

Baca Juga :  Pemkot Kediri Gelontor Belasan Ribu Vaksin

Yen asil saka obak delik lan ngupayakake jajak pendapat 35,5 persen, dadi sing paling sering diputer. Kanggo posisi kaping pindho, akehe 29,4 persen milih bekelan. Nalika posisi kaping telu yaiku lompat tali sing entuk 17,6 persen. Kangge, kanggo layangan, nekeran, lan congklak mung 5,9 persen.

Artikel Terkait

Most Read


Artikel Terbaru

/